top of page

Elinstallationer

Allt från vägguttag till komplexa industri installationer

På Elkontakten i Ale installerar vi lösningar i såval befintliga fastigheter som när det byggs nytt. Ni får hjälp med alla typer av elinstallationer och elektriska lösningar. Det kan handla om allt ifrån installation av en tvättstuga till belysning i fastigheter, stora somsmå, ute som inne.

Kostnadseffektivt och klimatsmart

Förutom att vi hjälper er till rätt lösning och produktval,  erbjuder vi energikartläggningar så ni blir så energieffektiva som möjligt.

Vad säger lagen och vilka regler gäller?

Det är inte alltid lätt att hänga med i en snabb och föränderlig värld, nya regler och politiska beslut påverkar alla som har en fastighet.

 

Vi hjälper er att förstå vad lagen säger och vilket ansvar man har som fastighetsägare.  Exempel på detta är kommande utfasning av belysningskällor som innehåller kvicksilver (t.ex de flesta lysrör som inte är led). Vi lotsar er in på den bäst lämpade vägen för att gör en omställning som på sikt blir lönsam både ekonomiskt och miljömässigt.

 

Val av rätt produkter

Ni får hjälp med att välja rätt produkter för just ert unika behov och tillsammans kalkylerar vi fram rätt helhetslösning.

Laddstationer

I samarbete med Voltivas operatörssystem 
Vi på Elkontakten i Ale är stolta över att presentera vårt partnerskap med Voltiva, ett ledande företag inom drift och hantering av avancerade laddsystem för elbilar. Detta samarbete är ett steg framåt i vår strävan att erbjuda fastighetsägare de mest effektiva och användarvänliga laddlösningarna för elbilar.

Helhetslösning för fastighetsnära elbilsladdning 
Elkontakten i Ale specialiserar sig på att leverera en heltäckande laddlösning. Våra tjänster innefattar allt från initial projektering och leverans av högkvalitativ hårdvara till installation, drift och stöd. Vi hanterar även intelligenta betallösningar, vilket säkerställer en smidig process både för användare och fastighetsägare.

Hög användarvänlighet
Vår laddinfrastruktur, med produkter från ledande tillverkare som Charge-Amps, Zaptec, Garo och C-tek, är inte bara robust utan också användarvänlig. Varje laddstation är utrustad med Voltiva PAY, en innovativ betalplattform som inkluderar en användarportal och en smartphone-app. Denna lösning ger era hyresgäster full kontroll över sina laddningsprocesser, från övervakning av förbrukning till hantering av betalningar.
 

Fördelar för fastighetsägare och hyresgäster
Voltiva erbjuder lösningar som förenklar ekonomisk hantering för fastighetsägare genom ett smidigt och automatiserat betalflöde, samtidigt som de ger prioriterad support via en digital kundportal. Hyresgästerna åtnjuter bekväm åtkomst och kontroll över sin elbilsladdning, med tillgång till 24/7 kundservice med möjlighet till att åtgärda fel på distans inom åtta arbetstimmar. Vilket minskar olägenheter och förbättrar vardagen för både fastighetsägare och hyresgäster.

Genom samarbetet med Voltiva får både fastighetsägare och hyresgäster tillgång till en lösning som inte bara underlättar den dagliga hanteringen men också förbättrar upplevelsen runt fastigheten för båda parter.
 

Vi hjälper fastighetsägare att komma igång 
Vill du utforska möjligheterna med elbilsladdning, är du varmt välkommen att kontakta Elkontakten i Ale. Vi är här för att hjälpa dig som fastighetsägare att identifiera den mest optimala laddlösningen som passar just dina behov.

Driftstjänst för fastighet

Energieffektivisering

Sänk er fastighets löpande kostnader

Elkontakten i Ale har lång och bred erfarenhet med flertalet framgångsrika energikartläggningar. 

Betydande kostnader inom fastighetsdrift är uppvärmning och fastighetsel, inte allra minst i dessa tider.

 

Reducera miljöpåverkan

Energiutredning, energikartläggning eller energianalys. Oavsett vilken benämning man använder så är syftet primärt att sänka kostnader och reducera miljöpåverkan.

Beroende på hur er verksamhet ser ut och hur den är belägen tar vi er igenom hela processen.

På Elkontakten är vi uppdaterade

Att vi är kontinuerligt uppdaterade på vad såväl Energimyndigheten som Naturvårdsverket tar fram för regler, riktlinjer och stödformer, gynnar naturligtvis er som är kund hos oss på Elkontakten.

bottom of page