top of page

Allt från vägguttag till komplexa industri installationer
 

På Elkontakten i Ale installerar vi lösningar i såval befintliga fastigheter som när det byggs nytt. Ni får hjälp med alla typer av elinstallationer och elektriska lösningar. Det kan handla om allt ifrån installation av en tvättstuga till belysning i fastigheter, stora somsmå, ute som inne.

Kostnadseffektivt och klimatsmart

Förutom att vi hjälper er till rätt lösning och produktval,  erbjuder vi energikartläggningar så ni blir så energieffektiva som möjligt.

Vad säger lagen och vilka regler gäller?

Det är inte alltid lätt att hänga med i en snabb och föränderlig värld, nya regler och politiska beslut påverkar alla som har en fastighet.

 

Vi hjälper er att förstå vad lagen säger och vilket ansvar man har som fastighetsägare.  Exempel på detta är kommande utfasning av belysningskällor som innehåller kvicksilver (t.ex de flesta lysrör som inte är led). Vi lotsar er in på den bäst lämpade vägen för att gör en omställning som på sikt blir lönsam både ekonomiskt och miljömässigt.

 

Val av rätt produkter

Ni får hjälp med att välja rätt produkter för just ert unika behov och tillsammans kalkylerar vi fram rätt helhetslösning.

Elinstallationer

Laddstationer

Nyckelfärdigt och skalbart

Ladda elbilen säkert och snabbt hemma med fast installerad laddbox. Elkontakten i Ale erbjuder nyckelfärdiga driftsatta och uppkopplade laddboxar från etablerade varumärken som Charge Amps och Defa. Med rätt support avtal kan ni tryggt och säkert ladda er bil och slippa frustrerande driftskrångel.

Rutin, erfarenhet och kompetenta partners

Tillsammans med våra partners har vi på Elkontakten lång erfarenhet av att installera skalbara laddsystem, vi har dessutom under många år jobbat med fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar och ett antal kommuner.

Investeringsstöd - det kan vi

Det finns generösa bidrags- och investeringsformer, från Naturvårdsverket och Energimyndigheten.

 

Visste ni att t.ex. Naturvårdsverket erbjuder upp till 50% av investeringen vid installation av laddstationer till företag och fastighetsägare. På Elkontakten har vi hjälpt många kunder att komma igång med ansökningar kring detta.

 

Hör av er så kan vi berätta mer om hur det fungerar.

Laddstationer

Energieffektivisering

Sänk er fastighets löpande kostnader

Elkontakten i Ale har lång och bred erfarenhet med flertalet framgångsrika energikartläggningar. 

Betydande kostnader inom fastighetsdrift är uppvärmning och fastighetsel, inte allra minst i dessa tider.

 

Reducera miljöpåverkan

Energiutredning, energikartläggning eller energianalys. Oavsett vilken benämning man använder så är syftet primärt att sänka kostnader och reducera miljöpåverkan.

Beroende på hur er verksamhet ser ut och hur den är belägen tar vi er igenom hela processen.

På Elkontakten är vi uppdaterade

Att vi är kontinuerligt uppdaterade på vad såväl Energimyndigheten som Naturvårdsverket tar fram för regler, riktlinjer och stödformer, gynnar naturligtvis er som är kund hos oss på Elkontakten.

bottom of page